Cranab tar fram mustaschgrip mot prostatacancer

Teknikföretaget Cranab i Vindeln har tagit fram en unik blålackerad rundvirkesgripare med mustasch som ska auktioneras ut i kampen mot prostatacancer.

– Vi gör det här för att rikta ljuset mot prostatacancer. Många inom skogsbranschen liksom flera av våra användare är män som befinner sig i en riskzon att drabbas eller har blivit drabbade, säger Håkan Bergh, försäljningsansvarig i Sverige.

Auktioneras ut vid Entreprenörsmeeting
Gripen som Cranab tagit fram är den populära rundvirkesgriparen Cranab CR280 som lackeras i blått och dekoreras med en mustasch. Den kommer att auktioneras ut den 17 februari vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele. Cranab skänker gripen och alla intäkter kommer att gå till kampen mot prostatacancern.

– Det känns mycket bra att vi på det här sättet kan dra vårt strå till stacken för att bidra till forskning om prostatacancer, en bättre cancervård och att rädda fler liv, säger Håkan.

Alla kan vara med
För de som vill vara med i auktionen men inte kan vara på plats i Lycksele går det även att delta på distans. Bud kan lämnas fram till den 9 februari på mailadressen info@cranab.se där man anger budsumma, namn och telefonnummer samt om man vill bli uppringd för att delta under auktionen.

Årlig mustaschkampanj
Mustaschkampen är en årlig kampanj som pågår varje höst och vinter till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. Både humor och allvar blandas i kampanjen där mustaschen, som är kampanjens signum, har blivit ett roligt inslag. I allvaret ligger att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. En tidig upptäckt räddar liv.

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet tillsammans med sina 26 patientföreningar, 9 huvudpartners och 200 företag och organisationer. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till forskning om sjukdomen samt driva opinionsbildning för en bättre prostatacancervård.


För mer information kontakta:
Håkan Bergh, Cranab tfn: 070-560 56 26


Fakta Cranab AB:
Cranab har över 50 års erfarenhet av att utveckla och tillverka kranar, gripare och röjningsmaskiner för världsmarknaden. I företaget ingår även varumärket Slagkraft. Produktionsenheter och huvudkontor finns i Vindeln, utanför Umeå i Västerbotten.

Cranab är en del av Cranab Group som består av Cranab, Slagkraft, Vimek och Bracke Forest – fyra ledande varumärken som samverkar för att vara världsledande inom hållbart skogsbruk, från plantering till slutlig hantering. Cranab tillverkar kranar och gripare; Slagkraft gräs- och buskröjningsmaskiner; Vimek små skogsmaskiner; Bracke Forest tillverkar aggregat för markberedning, sådd och avverkning. Cranab Group omsätter omkring 330 miljoner kr och har ca 200 anställda.

Nyheter


KONTAKT

Cranab AB
922 82 Vindeln
Tel: +46(0)933-135 00

Follow on Newsdesk Follow on Facebook Follow on YouTube
Cranab 1
Karlsgårdsvägen 56
922 32 Vindeln
Cranab 2
Allan Jonssons väg 4
922 31 Vindeln