Ägarförändring i Cranab: Blir helägt av italienska Fassi

Den italienska krantillverkaren Fassi, som 2013 gick in som delägare i Cranab Group, blir genom köpet av Hans Eliassons ägarandel 100% ägare av Cranab Group bestående av företagen Cranab, Vimek och Bracke Forest.

Anders Strömgren, Hans Eliasson, Giovanni Fassi och Mats Ängquist

”Vår ambition är att vidareutveckla Cranab till att bli en kranleverantör med bredare produktsortiment där lastbilskranar för timmertransporter, avfallshantering och återvinning blir nya produkter. Vi kommer även att utveckla programmet för kranar för skogsmaskiner där företaget redan har en stark position” säger Giovanni Fassi, VD för Fassi Group.

”Vad gäller Slagkraft, Vimek och Bracke Forest kommer vi att fullfölja de ambitiösa utvecklingsplaner vi redan har”, tillägger Giovanni.

Hans Eliasson lämnar överordförandeposten i Cranab Group till Giovanni Fassi. ”Jag har haft en lång och spännande resa med Cranab under 45 år. Det är min bestämda uppfattning att Cranab med Fassi som ägare har stora möjligheter i framtiden. Fassis ambitioner är att Cranab ska utveckla, producera och sälja kranar som kompletterar Fassis framgångsrika produkter inom styckegodshantering” kommenterar Hans Eliasson.

Fassi är ett mycket framgångsrikt familjeföretag med säte i Bergamo i norra Italien. Företaget startade som kranpåbyggare och importör av Focokranar från Skellefteå i början av 1960-talet. Idag är man en världsledande aktör på marknaden för styckegodskranar.

”I Fassi får Cranab en långsiktig, industriell ägare med familjeföretagsprofil och drivet entreprenörskap med stor branschkunskap” säger Anders Strömgren, VD för Cranab Group. ”De största synergierna ligger i att Cranab har produkter som kompletterar Fassis, och att Fassi har ett välutvecklat nätverk av återförsäljare genom vilket våra produkter kan distribueras” avslutar Anders.

Anders Strömgren, Cranab                 +46 70 666 65 26
Silvio Chiapusso, Fassi                        +39 339 574 0846

Nyheter


KONTAKT

Cranab AB
922 82 Vindeln
Tel: +46(0)933-135 00

Follow on Newsdesk Follow on Facebook Follow on YouTube
Cranab 1
Karlsgårdsvägen 56
922 32 Vindeln
Cranab 2
Allan Jonssons väg 4
922 31 Vindeln